Transportul public de mărfuri și de persoane, în atenția polițiștilor giurgiuveni

În această dimineață, între orele 06:00-10:00, polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Direcției Județene de Transport Giurgiu au desfășurat o acțiune în zona orașului Bolintin Vale.

S-a urmărit prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special respectarea normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.585 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale.

Cele mai multe abateri au fost legate de viteza peste limita legală, lipsa graficului de circulație, lipsa tichetului de marfă și încărcătura peste limita de 40 t cu agregate minerale ( piatră spartă, balast, etc)

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 64 de persoane și controlate 52 de autovehicule.

Polițiștii rutieri au verificat legalitatea tipului de transport, deținerea și verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane, respectarea capacității autovehiculului și a traseului stabilit, totodată au fost verificate documentele conducătorilor auto și testarea alcoolscop a acestora.

Astfel de acțiuni vor continua și perioada următoare, pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *