Transportul public de persoane, verificat de polițiștii giurgiuveni

În această dimineață, în intervalul orar 07.00-09.30, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat, pe drumurile publice din județ, acțiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane. 

Scopul acţiunii a fost unul preventiv şi a vizat impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane şi menţinerea trendului descendent în ceea ce priveşte numărul de evenimente rutiere în care pot fi implicate astfel de autovehicule.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 51 de autovehicule care efectuează acest gen de transport.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 69/2012, 26 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 și 1 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 37/2007.

De asemenea au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.

Nerespectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier de persoane, a obligației de a emite bilete sau legitimații de călătorie sau emiterea de bilete sau legitimații de călătorie necorespunzătoare tarifelor aferente distanței parcurse de persoanele transportate, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto care efectuează transport de persoane că nerespectarea obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *