Transportul rutier de marfă, verificat de Direcția Județeană de Transport și Poliția Rutieră

Saptamânal, Direcția Județeană de Transport și Poliția Rutieră Giurgiu efectueză acțiuni de control a traficului greu pe drumurile județene.

Cea mai recentă acțiune s-a derulat în zona zona localității Comana (DJ 411, DJ 412 A și DJ 603) și zona localității Stoenești (DJ 603). 

Au fost oprite 20 de autovehicule cu 4 axe și 5 axe. Din verificarea documentelor de transport, s-a constatat respectarea limitelor legale de încărcare (30 tone pentru 4 axe și 40 tone pentru 5 axe).

A existat și o suspiciune de depășire a masei totale sau pe axe, care a dus la montarea cântarului mobil și cântărirea la locul opririi a acestui autovehicul.
 După cântărire s-a constatat o depășire la masa totală de aproximativ 2 tone și depășirea pe axa tridem a semiremorcii de 4,5 tone, valoare cu aproximativ 25% mai mare dacat valoarea legală admisă de 20 de tone. Autovehiculul transporta piatră spartă, dimensiune 70/120, la șantierele din zona Comana și Vlad Țepeș.
Pentru depășire, a fost aplicată o sancțiune de 13500 lei operatorului de transport, conform OG 43/1997, cu modificările și completările ulterioare.
​ Politia rutieră ne-a dat concursul la oprirea autovehiculelor și verificarea documentelor de transport, în paralel desfășurând o activitate specifică, verificând documentele conducătorilor auto și starea tehnică a autovehiculelor oprite: valabilitate permis auto, alcoolemie, valabilitate RCA și ITP, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *