Tratament injositor fata de profesorii suplinitori din judetul Giurgiu

Pe 17 iulie anul curent a avut loc examenul de ocupare a posturilor netitularizabile din invatamantul giurgiuvean .
Candidatii care au obtinut note peste nota minima de promovare (7) a examenului au fost invitati astazi 21 august la sediul Inspectoratului Scolar din municipiul Giurgiu la ora 9.30 in vederea repartizarii pe posturile pe care le vor ocupa in cursul anului scolar 2019-2020.
Au venit din toate colturile judetului si cand au ajuns li s-a propus de catre mai marii institutiei care pastoreste invatamantul giurgiuvean sa astepte afara pana cand i se va comunica fiecaruia in parte catedra pe care o va ocupa si numarul de ore de predare.
Nimeni n-a luat in calcul faptul ca astazi este o zi torida de august, cu temperaturi care la Giurgiu au ajuns la 35 de grade celsius.
Caldura excesiva si stresul generat de asteptare i-au facut pe profesori sa incalce protocolul impus si sa intre in holul inspectoraului
In urma cu o ora (13.37 GMT ) , holul Inspectoratului Scolar Giurgiu arata ca un veritabil peron de gara inaintea venirii trenului.
Cele 4 ore de asteptare au facut ca unii dintre domnii si doamnele profesor sa sa aseze direct pe pardoseala .
Se cuvine sa punem cateva intrebari :
Pentru care motiv chemi niste oameni la ora 9.30 si la ora 14.00 inca ii tii pe hol in picioare ?
E obligatorie aceasta penitenta in invatamantul gurgiuvean pentru profesorii suplinitori ?
Au disparut scaunele din Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, ?


Lipsa de respect fata de dascali, fie ei si suplinitori, nu poate aduce decat contraperformanta .
Suntem permanent pe ultimul loc in toate statisticile de dupa evaluarile nationale ?
Suntem ultimii si pentru faptul ca Inspectoratul Scolar isi trateaza profesorii cu maxima lipsa de respect.

21 august 2014 , ora 15
Constantin Dumitru

7 thoughts on “Tratament injositor fata de profesorii suplinitori din judetul Giurgiu

  1. Și nu doar profesori suplinitori au fost azi. Chiar și cei care au luat note mari atât la titularizare cât și la definitivat! Am fost și eu prezenta iar tratamentul aplicat a fost mai jos de evul mediu!

  2. Am si eu o intrebare, dar la nenorociții aia care lucrează la ISJ de dimineata si pana in noapte, se gândește cineva ca stau in fiecare zi să “lumineze” minunatele noastre cadre didactice în diverse probleme??? Cadrele didactice care nu sunt in stare ia note e trecere la examene …minunat, săracii. D-l Constantin Dumitru, angajații ISJ nu părăsesc instituția decât după ce pleacă ultimul om si i se da post, ca e oră 19, 20 sau în cazul necalificatilor vin la 2 sau 3 dimineata acasă. Si, credeti-ma, nu ii întreabă nimeni dacă le-a fost cald, sete sau dor să stea acasă cu familia în timpul lui liber!

  3. “Bietele” noastre cadre didactice, care nu sunt in stare sa ia note de trecere la examene! Vi se pare ca “nenorocitii” aia de angajați ai ISJ dorm? Aflați că nu, domnule Constantin Dumitru! Ei stau acolo să își ia fiecare post si pleaca la ore târzii, poate la ora 21, 22, chiar si 2-3 dimineata în cazul necalificatilor, ca slava Domnului sunt muuulti! Si pe “nenorociții ” de angajati ai ISJ nu ii întreabă nimeni dacă le e cald, sete sau dor să își petreacă timpul liber cu familia, stau să dea posturi minunatilor noștri dascăli! Felicitări!!!

    1. Dar și cei cum este cazul meu care de fiecare data am luat peste 8 la titularizare și anul acesta la definitivat 10, ce meritam?

  4. NONAME~ daca posturile la ISJ s ar ocupa prin concurs, si acolo ar fi inspectori care nu ar fi in strare sa ia nota de trecere. Daca inspectorii stau pana la 2~3 dimineata, stau ca sunt incapabili sa coordoneze o sedinta. Ieri la ora 17 cand eu eram acolo(de la 8 jumatate la 5 si 20) strigau pers pt a 5 a oara, in cazul in care acele pers isi validase dosarul de pe la ora 13~13,30 si plecase acasa.Plus ca prof cu art 61 tb chemati in alta sedinta, nu sedinta publica, ci adm, deoarece ei aveau post asigurat, tb doar validat. Eu i am inteles pe domnii inspectori. Sistemul nu mergea f bine, sunt prospat pusi in functii, nu respecta graficul afisat pe Isj. Un ex pe Isj zice ca prof cu art 61 si 85 se prez in sedinta de pe 22, dupa care la ora 5 celor cu art 85 le a spus sa vina luni, in sedinta din 26 . Unde este dna inspector TINCU,ne rezolva pe toti din 3 miscari.Apropo…. garantez ca faci parte din ISJ 😉

    1. Mimi, draga, afla ca nu fac parte din ISJ si nu voi face vreodată! Respect pt d-na Tincu, acum cu siguranță este fericită și linistită! Un profesionist desăvârșit, pus la punct cu toate, un mentor deosebit! Dar, din punctul meu de vedere cadrele didactice nu prea stiu ce vor, si nu ma dati inapoi! Din păcate, pentru noi, politica bate orice competență, știință sau examen!

  5. Mimi, draga, afla ca nu fac parte din ISJ si nu voi face vreodată! Respect pt d-na Tincu, acum cu siguranță este fericită și linistită! Un profesionist desăvârșit, pus la punct cu toate, un mentor deosebit! Dar, din punctul meu de vedere cadrele didactice nu prea stiu ce vor, si nu ma dati inapoi! Din păcate, pentru noi, politica bate orice competență, știință sau examen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *