Trecere gratuită a Podului Prieteniei, marți, 20 iunie

Marți, 20 iunie, se împlinesc 69 de ani de la darea în folosință a Podului Prieteniei, cel care face legătura între Giurgiu și Ruse.

Construit pe 20 iunie 1954, a fost considerat cel mai mare pod rutier și cale ferată din Europa, o construcție extrem de necesară pentru România și Bulgaria.

Podul Prieteniei are o lungime de 2800 de metri, fiind construit pe două nivele, unul rutier și unul feroviar, având și un trotuar pentru pietoni, iar în plus, este singurul pod mobil de peste Dunăre (Partea centrală are cca 85 m),care are posibilitatea de a se ridica atunci când trec ambarcațiuni mai înalte.

Pentru a marca acest simbol al prieteniei dintre cele două țări, dar și impactul social și economic oferit, marți, 20 iunie, taxa de trecere a podului Giurgiu-Ruse nu se plătește.

Astfel, vehiculele rutiere de transport persoane (autoturisme), cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *