Trei zile pana la incetarea contratului cu Girexim. Trei firme interesate să preia serviciul de salubritate în Giurgiu. Miercuri aflam care va fi taxa pe habitat

Inainte cu trei zile de rezilierea contractului cu Girexim -societatea care colecteaza  si transporta gunoiul menajer  din municipiul Giurgiu doar pana  pe 14 februarie- consilierii locali au fost convocați în ședință de îndată pentru rezolvarea problemei legata de asigurarea continuității serviciului de salubrizare, până la desemnarea unui nou operator regional.

 Modalitatea de gestiune a serviciului public de salubritate a fost aprobată in sedinta de indata  de luni, 11 februrie, a consiliului local municipal Giurgiu. Astfel  , conform legii , s-a probat delegarea  gestiunii  prin contract de achiziție publică de servicii , caietul de sarcini și documentele  necesare demarării procedurii de contractare a unei firme care să presteze în serviciului de salubrizare  in municipiul Giurgiu .

„Urmează, după ședința de consiliu, să trimitem oficial cerere de ofertă către cele trei firme care s-au arătat interesate să preia serviciul de salubritate în Giurgiu. Dumnealor vor avea 24 de ore la dispoziție să ne trimită, în baza Caietului de sarcini și a Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubritate, oferta scrisă îndeplinind toate cerințele din caietul de sarcini. Mâine la ora 12.00 vom avea toate ofertele, iar în jur de 14.00 – 15.00 vom avea deschiderea ofertelor în prezența firmelor care le-au depus și vom stabili până la sfârșitul zilei care este firma câștigătoare, urmând ca miercuri să ne întrunim tot în regim de urgență și să aprobăm contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubritate, taxa de habitat și modalitatea de încasare a acesteia de la populație”, a precizat primarul Nicolae Barbu in cadrul sedintei de indata.

In  luna noiembrie 2018 actualul operator de salubritate, SC Girexim Universal SA Pitești, a anunțat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Management eficient pentru un județ curat” (ADI), cea care gestionează acest contract, că din 15 februarie 2019 nu va mai presta acest serviciu . Neintelegrtile intre firma de gunoi si administratia locala sunt insa mai vechi. Operatorul a emis  o perioada facturi pentru   61.000 de locuitori, insa municipalitatea a refuzat sa plateasca, sustinand ca orasul are doar  43.000 de locuitori. Primariei Giurgiu i-au fost atunci blocate conturile din cauza  acumularii de datorii catre aceasta firma , iar in prezent giurgiuvenii, au contracte incheiate direct cu firma de gunoi .

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *