Trenul Connecting Europe Express a ajuns la Giurgiu

Plecat pe 2 septembrie din gara din Lisabona, după un traseu de 20.000 km, prin 26 de țări și peste 100 de localități, trenul Connecting Europe Express a ajuns la Giurgiu, la Gara Giurgiu Nord, unde a staționat o jumătate de oră.

Oficialii europeni, pasageri ai trenului Connecting Europe Express, au fost întâmpinați pe peronul gării de autoritățile publice giurgiuvene, care împreună cu oaspeții străini au asistat la un program folcloric de cântece și jocuri populare românești, oferite de Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Autoritățile giurgiuvene și cele europene au făcut schimb de daruri s-au fotografiat, iar prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei a semnat pe panoul de onoare, acolo unde au semnat oficialități din toate țările traversate de tren în călătoria sa.

Trenul Connecting Europe Express a plecat din Giurgiu către București, cu destinația finală, Paris, pe 7 octombrie.

2021 a fost numit „Anul european al căilor ferate” și realizarea proiectului Connecting Europe Express a fost posibilă datorită colaborării partenerilor din sectorul feroviar european și a instituțiilor de la nivel național, local și de la nivelul UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *