Trio-ul Badalau , Caval si Maru va canta doar la inmormantari

 

 

Tripleta ,,comica” din componenta careia fac parte Adrian Caval , Maru din Chitila  solisti vocali si Nicuale Badalau in calitate de coregraf si dansator din buric , a reusit sa-ngroape industria de spectacole in afara Romaniei ,
Este bine cunoscut ca artistii romani de toate genurile concerteaza in mai toate tarile Europei occidentale si in cele mai importante tari ale lumii la chemarea romanilor care lucreaza si traiesc in aceste tari.
Am primit la redactie un mesaj de la un binecunoscut autor si interpret de muzica de petrecere , domnul Adi de la Vilcea .
Indragitul cantautor ne-a relatat ca in zilele de 13 si 14 septembrie a fost solicitat sa participe la un eveniment , intalnire a Romanilor din Bologna sub egida ,,Maraton Manele 2018”.
La acest eveniment isi procurase deja bilete , peste 12.000 de romani si prieteni de-ai romanilor din Italia.
Cele doua spectacole urmau sa fie bine garnisite cu mancaruri si bauturi romanesti , iar artistii care urmau sa se produca pe scena , provin toti din avangarda muzicii lautaresti si de divertisment din Romania , muzica pe care o numim la modul generic ,,manea” .
Alaturi de Adi de la Vilcea , pe scena din Bologna ar mai fi trebuit sa urce Vali Vijelie , Jean de la Craiova , Sorinel Pustiu , sau Pepe , ca sa reamintesc doar cateva dintre numele cele mai cunoscute .
Cheltuielile organizatorilor s-au ridicat la peste 100.000 de euro.
Si-a venit si prima zi a spectacolului .
Din cei 6000 de potentiali ,,petrecareti” asteptati , la locul intalnirii s-au prezentat circa……40 .
Cei 40 de oameni au venit sa le transmita artistilor veniti din Romania ca pana nu se delimiteaza complet de ,,colegii” lor Adrian Caval si Maru din Chitila , nu vor mai fi chemati pentru a canta in Italia .
Asadar cea care a facut prima pipi pe Badalau si pe lichelele sale schelalaitoare a fost o parte a diasporei din Italia .
Ce urmeaza ?
Boicot total din partea diasporei pentru toti artistii manelisti si de muzica de petrecere .
Domnul Badalau nu cred ca vrea sa stie ce e la gura astora cand vine vorba despre domnia-sa .
Maru si Caval ?
Ei vor reveni acolo unde le este locul , ,,Muzica de inmormantare” , gen muzical prin care s-a facut remarcat in tinerete Maru din Chitila .
,,Cimitir cu multe cruci” , ,,Te-am vazut printre morminte” , ,,ia-ma Doamne stinge-mi neamu’ ” si ,,Sanatoare ,sanatoare multa lume-n tine moare” vor fi piesele ce vor compune repertoriul celor doi cantautori in urmatoarea decada .
-Domnu’ Badalau , pentru urmatoarea petrecere va trebui sa va luati lautari din Bulgaria , ca pe-aici nici aia de la Cosoba nu vor sa va mai cante !

Acesta este un pamflet bazat pe scrisoarea lui Adi de la Vilcea

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *