Troc rușinos PSD-USR?

După ce deputatul PSD, Florin Iordache a fost votat pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ, iar Edward Dircă de la USR, pentru funcția de președinte al unei secții al Consiliului Legislativ, au apărut acuzațiile de blat între PSD și USR.

Tot mai multe voci din PNL, dar și din PMP acuză cele două partide, care și-au revendicat cele două funcții importante, de troc politic, bazându-se pe voturile obținute de Iordache și Dircă.

Iordache (PSD): 185 voturi “pentru”, 42 voturi “impotriva”.
Dirca (USR): 174 voturi “pentru”.

Zegrean(propunerea PNL)- 41 “pentru”, 187 “contra”.

Așadar, voturile celor doi sunt aproape egale, de aici și reacțiile celor din PNL și PMP.

De altfel Partidul Mișcarea Populară a și lansat un comunicat de presă în care se întreabă dacă nu cumva se prefigurează o guvernare PSD-USR.

După ce l-au votat pe Iordache preşedinte pe viaţă al Consiliului Legislativ, n-ar fi exclus ca USR să-l susţină şi pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de Premier.

Trocul ruşinos dintre PSD şi USR prin care autorul OUG 13, Florin “altă întrebare” Iordache, a devenit preşedinte pe viaţă al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol care ne arată că “oamenii noi din politică” plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască. Numărul de voturi favorabile pentru Iordache, propus de PSD, şi Dircă, propus de USR (185 şi 174), arată că aceeaşi majoritate i-a ales pe amândoi, oricât ar încerca propagandiştii USR să facă să pară că negrul este alb.
Asistăm, de fapt, la al doilea moment în care această alianţă PSD – USR îşi vădeşte pe stânga eşichierului politic interesele comune, aparent împotriva firii, se devoalează ca fiind o forţă motrice toxică în Parlament. Prima dată, am văzut mobilizarea ieşită din comun a useriştilor în a-l alege pe pesedistul Niculae Bădălău la Curtea de Conturi, în ciuda jignirilor sordide ale acestuia la adresa românilor din Diaspora.
După ce îşi rupeau cămăşile de pe ei în semn de revoltă împotriva celebrei Ordonanţe 13 şi a puciului legislativ din Parlament în favoarea penalilor, din sinistrul tablou ‘noaptea ca hoţii’, USR-iştii l-au votat ieri pe Florin Iordache, protagonistul care a mătrăşit Codul Penal, preşedinte pe viaţă al Consiliului Legislativ. I-au spus acum şi ‘bogdaproste’ pentru gestul obscen pe care, doar în urmă cu câteva luni, Iordache l-a transmis cu tupeu USR în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaţilor. Useriştii au procedat la fel şi în cazul senatorului PSD, Niculae Bădălău. După ce s-au pretins oripilaţi de jignirile acestuia la adresa Diasporei, nu au avut niciun fel de mustrări de conştiinţă şi l-au uns pe Bădălău vicepreşedinte la Curtea de Conturi. În acelaşi timp, USR-iştii au dovedit că nu dau doi bani pe principiul meritocratic, pe care-l tot clamează, votând în detrimentul fostului preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, preferându-l pe autorul OUG 13, absolvent de facultate de drept, la 42 de ani, să se ocupe de verificarea corectitudinii legislaţiei din România”, a declarat deputatul Marius Paşcan, preşedinte executiv al PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *