Trotinetele electrice, folosite de cine nu trebuie în Giurgiu

În traficul din Giurgiu, dar și mai mult în parcuri, pot fi văzute trotinetele electrice, un  mijloc de deplasare modern, folosit, din păcate de cine nu trebuie și cum nu trebuie. Tot mai mulți giurgiuveni semnalează prezența acestora, folosite incorect, cu viteză mare printre aleile parcurilor, un risc pentru copiii mici ce pot fi oricând accidentați.

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu, comisar șef Marian Popescu cataloghează acest aspect ca pe o reală problemă, având în vedere că trotinetele electrice sunt folosite, în special, de copii, sub 14 ani, ceea ce este interzis prin lege.

Deși, până în prezent, nu s-au aplicat sancțiuni, polițiștii de la Rutieră le reamintește celor care folosesc astfel de trotinete, că legea prevede că ele pot fi folosite doar de cei care au vârsta de 14 ani, iar pe partea carosabilă pot fi folosite doar de cei care au 16 ani, poartă cască și echipament reflectorizant și elemente de semnalizare. Este interzis ca pe o trotinetă electrică să se afle două persoane în același timp.

În Codul Rutier trotineta electrică este definită drept ”vehicul” cu două sau trei roți a cărui viteză maximă, prin construcție, nu depășește 40km/h și care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2kW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *