Tur tridimensional pentru marcarea Centenarului la Muzeul “Teohari Antonescu “ din Giurgiu

Medalii, arme, uniforme, decorații, dar și două monumente comemorative de patrimoniu se vor regăsi în expoziția Centenarului Unirii Muzeul Judetean Teohari Antonescu din Giurgiu, care va face înconjurul lumii intr-un tur tridimensional.

Gratie unui proiect finanţat de către Ministerul Culturii, Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu” din Giurgiu va oferi o călătorie tridimensională prin istorie, ceea ce va atrage, cu siguranță vizitatori din toate colțurile lumii.
Turul virtual cuprinde salile de baza ale muzeului , in care afla expozitia referitoare la primul razboi mondial si Marea Unire, iar cele mai importante 30 de obiecte din colectie, vor putea fi vazute in mod tridimensional.
Aceasta expoziție va celebra momentul unic al centenarului la Giurgiu. Obiectele vor fi fotografiate din mai multe pozitii , si expuse pe stieul muzeului pentru a fi vazute de oriunde.
Tot in format tridimensional vor fi prezentate pe siteul muzeului si doua monumente importante din oras ; monumentul francez din Parcul Alei, care reprezinta crucea de razboi cu palmete conferita de statul francez orasului Giurgiu pentru eroismul din primul razboi mondial si Mausoleul Eroilor
Directorul istitutiei, Ionel Muscalu considera ca proiectul corespunde nevoii muzeului de a se integra în lumea în care trăim, iar această metodă este menită sa atraga vizitatori din întreaga lume, deoarece în Portul Giurgiu acostează nave de pasageri care ar putea fi viitorii vizitatori .

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *