Tutun la vama Giurgiu

Peste 2.000 articole de vestimentație şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, precum și 32 kg produse din tutun peste limita legală admisă, reprezintă captura polițiștilor de la frontier la început de săptămână. Bunurile pe care un cetățean român în vârstă de 31 de ani a încercat să le introducă ilegal în țară au fost descoperite cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc a oamenilor legii.

Polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului marca  Volvo  cantitatea totală de 270 articole de vestimentație şi 1.836 parfumuri inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 32 kg tutun vrac şi pentru narghileapeste limita legală admisă.

Potrivit oamenilor legii pe documentele prezentate de tânăr reieșa faptul că acesta transporta pâslă din Turcia pentru România.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă sau la valoarea pieţei, se ridică la suma totală de 547.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similar.

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *