Tzeava de la poarta

 

Daca priviti cu putina atentie la cele 4 fotograme de mai sus veti constata ca toate contin intrinsec si extrinsec cate o asemanare .
Asemanarea intrinseca este aceea ca aceste case vechi si imbatranite , in anul 2018 nu mai au rol de locuinta ci de adapost si reliefeaza fara vreo putinta de tagada nivelul grav de saracie al celor care le locuiesc , iar asemanarea extrinseca , cea vizibila numai cu ochiul liber este ,,Tzeava si Caminul de Vizitare” de langa gard , elemente ce anunta o viitoare si inerenta introducere de catre autoritati a ,,Sistemului de alimentare cu apa si de canalizare” .
Curiozitatea ne-a impins pana langa gardul celor 4 case si am constatat ca doua dintre ele sunt nelocuite .
Cine a avut interes sa traga o tzeava de bransare si sa puna un camin de vizitare in dreptul unor case in care nu locuieste nimeni ?
Satul se numeste Izvorul si apartine comunei Gogosari , iar o ruda a noastra care locuieste acolo spunea hatru ca ,,daca iesi pe drum si vrei sa te certi cu cineva , nu ai cu cine ” , atat de imbatranit si depopulat este satul .
Casa de paianta cu sistem de canalizare si apa curenta este imaginea graitoare a cinismului lui Liviu Dragnea si a produsului mintii sale diabolice care poarta numele de PNDL ( Programul National pentru Dezvoltarea Localitatilor pentru unii , Programul National Dragnea Liviu pentru el si lingaii sai) .
De ce sa introduci Sisteme de Alimentare cu Apa si Canalizare in sate muribunde ?
Simplu , ca sa dai de lucru firmelor clientelare cu profituri de 1000% .
Bine , dar in acele case nu locuieste nimeni , iar cei care locuiesc nu-si vor permite in veci o camera de baie cu cada si toaleta .
Nu conteaza .
In Ghidul Solicitantului si In Fisa Masurii nu specifica nicaieri ca ,,Tzeava de la poarta” trebuie sa fie trasa in beneficiul posesorului portii , ci in beneficiul exclusiv al celui care-a adus-o acolo .
Pentru astfel de ,,aflari in treaba” , stramosii nostri latini aveau o expresie : ,, In aqua scribere” sau pe romaneste ,, a scrie pe apa”.

3 thoughts on “Tzeava de la poarta

 1. Cel putin acolo au facut camine ! La noi prima data au luat cate 150 lei de familie ! Dupa un an au pus robineti la gard gratuit celor care nu au avut bani prima data !😊Daca vrem camine sa ne facem singuri !
  Cel putin 100 de familii au platit 150 ” taxa de aducere a tevii la gard ” deci cca 15.000 lei !
  Daca banii erau din fonduri europene de ce au cerut taxa ?
  A am uitat …suntem in sud si aici ne furam caciula unii altora !

 2. Mai vrei o tema ?
  DJ 504 A Giurgiu-Vieru-Gogosari-Draghiceanu-Izvoru a fost asfaltat ! Prost ! Se crapa din 10 in 10 metrii ! Asta nu e nimic pe langa faptul ca se termina brusc in camp ! Mai sunt 9 km pana la granita cu Teleorman unde cred ca Dragnea a facut o sosea adevarata care ar scurta cu o ora distanta dintre Giurgiu si Alexandria sau sudul olteniei ! De ce asa ? Nu stim ! Sau stim dar tacem ..
  Omerta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *