Ultima zi de campanie electorală

Vineri, 4 decembrie, este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Duminică, 6 decembrie, giurgiuvenii au de ales între 113 candidați, 68 pentru Camera Deputaților și 45 pentru Senat.

În ceea ce privește secțiile de votare, în județul Giurgiu au fost amenajate 245 de secții, dintre care 48 în Municipiul Giurgiu, 8 în orașul Bolintin Vale și 7 în orașul Mihăilești.

La aceste alegeri, la fel ca și la cele locale, scrutinul se va desfășura sub semnul pandemiei, cu respectarea unor reguli stricte de igienă și distanțare fizică.

Secțiile de votare se vor deschide duminică dimineața, la ora 7.00 și se vor închide seara la ora 21.00.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în România îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile organizate în ţară în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar în cazul elevilor din şcolile militare.
Potrivit BEC, alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

În urmă cu 4 ani, alegerile parlamentare s-au desfășurat pe 11 decembrie, iar prezența la vot pe țară a fost 39,49%.

În județul Giurgiu prezența a fost de 41,78% , ceea ce înseamnă că la urne s-au prezentat 94.784 de persoane cu drept de vot.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *