Un alt scriitor giurgiuvean se pregătește de lansare la Gaudeamus

Scriitorul giurgiuvean Petre Craciun , care in 2016 a primit Premiul Uniunii Scriitorilor se pregătește sa lanseze o noua carte.

”Când cimpanzeul devine om” noul sau roman va fi lansat la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, duminică, 26 noiembrie, 2017,ora 12.00.

“Când cimpanzeul devine om” este un fantasy de Petre Crăciun despre prejudecăți, manipulare, despre inechitatea dintre specii și transformarea lor, ca ultimă soluție pentru apărarea drepturilor animalelor.

Un cimpanzeu din jungla nigeriană, Gozo Pann, ajunge la Grădina zoologică din Băneasa, după ce este capturat de braconieri.Deși devine o vedetă a parcului, începe să nu mai suporte captivitatea.

Gozo nimerește într-o Românie plină de prejudecăți, exact în campania electorală.

Fostul cimpanzeu ajunge un om fără identitate, fără documente, analfabet și total nepregătit să trăiască după regulile și legile oamenilor, pe care nu le cunoștea.

Devine ținta unor televiziuni de senzație, este hăituit pe stradă, i se strigă ”uite maimuțoiul!”, este dus la poliție pentru ”organizarea unui miting electoral și încercarea de a mitui lumea cu banane”.

După multe răsturnari de situație, după intriga iubirii împletită cu aventura, Gozo Pann face niște dezvăluiri la televizor, cu numai câteva zile înainte de alegeri, iar puterea care ascunsese adevărul, este spulbertată în ziua votului.

O carte despre acceptarea de către Steaua Începutului a ideii că lumea creată de ea poate suferi corecții. Iar apariția lui Gozo și a lui Fred este o astfel de corecție.

Nu ratați așadar Lansarea si privilegiul de a obține un autograf din partea scriitorului giurgiuvean Petre Craciun.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *