Un nou caz de pesta porcina a fost confirmat in judetul Giurgiu

Un nou focar de pesta porcina Africana a fost depistat miercuri, 27 seprembrie 2018, in localitatea Mihai Bravu, intr-o exploataţie nonprofesională de creştere a porcilor din judetul Giurgiu .
Cazul a aparut la trei zile dupa ce subpprefectul judetului Adriana Putaru a declarat ca în localitatea Brăniştari, unde a fost descoperit primul şi focar de pestă porcină africană din judeţ, a fost confirmat un nou caz de boală, la o gospodărie situată la 260 de metri de prima afectată.

In localitatea Mihai Bravu din Judetul Giurgiu , intr-o exploatatie nonprofesionala a porcilor a fost confirmat un nou caz de Pesta Porcina Africana. Porcii respectivi au fost ucisi, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.
De asemenea, autoritatile au dispus uciderea a 107 de porci în 22 exploataţii din Brăniştari- Giurgiu, acolo unde a fost descoperit primul focar de Pestă porcină Africană din judeţ , si ulterior a fost confirmat un alt caz la 260 metri de gospodaria afectata.
Prefectura Giurgiu a reamplasat două filtre de control şi de dezinfecţie astfel încât să poată fi cuprinsă toată comuna, la intrare şi la ieşire şi, în acelaşi timp.
Alte patru patru filtre rutiere au fost dispuse ; două amplasate pe DN 5 Bucuresti-Giurgiu , unul pe DJ 411 în continuarea drumului de la Brăniştari care duce către Singureni şi un altul pe DJ 603 către Hulubeşti.
DSVSA Giurgiu solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu, sau autorităţilor locale.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *