Este perioada în care în gospodării a început sacrificarea porcilor pentru Crăciun.
Gurmanzii spun că nicio carne din comerț nu se compară cu gustul cărnii de porc crescut pe bătătură.
Și totuși, cu toată grija unui crescător, există riscul ca porcul să fie infestat cu trichină, motiv pentru care, după sacrificare, se impune testul de laborator.
În Giurgiu un astfel de test costă 29 de lei și potrivit Direcției Sanitar Veterinare Giurgiu, testarea, în Municipiul Giurgiu se poate face în două locații astfel:
SEDIUL DSVSA
- Luni -Vineri – 8.30 – 15.30
PIAȚA CENTRALĂ
- Luni -Vineri – 8.30 – 17.00
- 16, 17, 23 și 24 decembrie – 8.30 – 17.00.
Pentru localitățile rurale din județ, examenul trichineloscopic se va efectua la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare de asistență din comune, de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți.
Proba care se prezintă pentru a fi analizată trebuie să fie reprezentativă (în cantitate de aproximativ 150 g), din zonele cu musculatură striată (pilierii diafragmatici, musculatură intercostală).