Vacanță în timp de pandemie

Plecarea în vacanță în timpul pandemiei nu este imposibilă, chiar dacă există multe restricții de călătorie și multe zboruri sunt încă anulate. Asta au dovedit giurgiuvenii care au decis să plece în vacanță măcar pentru trei zile. În topul preferințelor lor s-a aflat și în acest an litoralul. O creștere în ceea ce privește preferințele către litoralul romănesc s-a produs încă de la acordarea voucherelor alocate bugetarilor. Potrivit reprezentanților agențiilor de turism, oferta pentru vara 2020 a fost una variată. Chiar dacă numărul solicitărilor față de anul trecut a fost mai mic, ofertele pentru minim trei nopți au fost la mare căutare. Pentru litoralul romînesc giurgiuvenii au ales sejururi de trei nopți cu all inclusive cu un preț de 280 de lei/noapte pentru două persoane. În ceea ce privește stațiunile montane, în topul preferințelor s-au aflat stațiunile de pe Valea Prahovei, unde prețurile au variant între 200  și 300 de lei pe noapte pentru două persoane. Au existat și giurgiuveni care au optat pentru vacanțe peste graniță. Și în acest an la mare căutare s-au aflat destinații precum Bulgaria sau Turcia.

Chiar dacă ne aflăm la sfârșitul lunii august reprezentanții agențiilor de turism spun că oferte de vacanță mai sunt însă puține. Majoritatea locurilor vor fi incluse în programul ce se va desfășura în luna septembrie numit ”Litoralul pentru Toți”.

Giurgiuvenii care merg în staţiunile româneşti de la Marea Neagră în perioada 1-30 septembrie se pot caza cu tarife reduse, plătind de la 45 de lei de noapte prin programul “Litoralul pentru toţi”, aflat la a 37-a ediţie, lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc. Potrivit Federaţiei, programul se adresează tuturor turiştilor care doresc să viziteze litoralul românesc în perioada 1-30 septembrie, beneficiind astfel de tarife cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârful de sezon.

Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *