Vântul creează probleme în județ

Schimbarea radicală a vremii pune în difultate autoritățile. Copacii bătrâni dar și uscați au fost primii care au căzut pradă vitezei vântului  de 55-65 km/h. Astfel că pompierii au fost nevoiți să intervină la două situații de degajare a traficului rutier.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu prima intervenție de acest gen a avut loc la ora 03:30 pe strada Stejarului din municipiul Giurgiu. În urma evenimentului nu au fost bunuri distruse. Cea de a doua intervenție a avut loc la 40 de minute distanță. De această dată pe drumul județean 503 la intersecția cu localitatea Stănești.Circulația a fost blocată pe ambele sensuri, iar intervenția de îndepărtare a copacului s-a încheiat în jurul orei 04:50. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Reprezentanții ISU vin cu o serie de recomandări pentru această perioadă:
– În intervalul menționat, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
– Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția!
– Parcați autoturismele în locuri ferite! Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon.
– În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *