„Varianta ocolitoare Giurgiu’ a ajuns pe masa de lucru a Guvernului

Proiectul de hotărâre„Varianta ocolitoare Giurgiu”,  are ca scop implementarea unui obiectiv care va conduce la îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii de transport rutier de interes naţional şi atragerea forţei de muncă locale în perioada realizării lucrărilor, în faza de implementare fiind estimată ocuparea a aproximativ 650 de locuri de muncă.

Varianta oOolitoare Giurgiu va ocupa terenuri proprietate publică şi privată, aflate pe raza administrativă a municipiului Giurgiu şi a localităţilor Stăneşti, Frăteşti şi Slobozia. Azi proiectul a intrat  pe ordinea de zi a Sedinței Guvernului primit avizele miniștrilor Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv, Finanțelor, precum și al viceprim-ministrului.

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 24 februarie, Guvernul României are înscris proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii judeţul Giurgiu.

Traseul variantei ocolitoare a municipiului Giurgiu are o lungime de 12,068 km, este prevăzut cu sensuri giratorii la intersecțiile cu DN 5B, DJ 503, DJ 504 și DN 5C, include patru poduri, urmând a fi construite și două parcări de capacitate mare, cu toate dotările necesare.

Investiția – finanțată atât din bugetul Ministerului Transporturilor, cât și din fonduri externe – se ridică la circa 400 de milioane de lei.

Înainte de a ajunge în ședința de Guvern, proiectul de hotărâre inițiat de Ministerul Transporturilor a primit avizele miniștrilor Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv, Finanțelor, precum și al viceprim-ministrului.

Traficul intens generat de aceste drumuri, spre care debuşează şi străzile adiacente, inclusiv o parte din traficul dinspre frontieră – Podul Prieteniei peste Dunăre, conduce frecvent la congestionări ale traficului, blocaje şi aglomeraţii urbane. Oportunitatea realizării Variantei ocolitoare Giurgiu a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile, fiind inclusă în Master Planul General de Transport al României”, arată nota de fundamentare.

Municipiul Giurgiu este traversat de o serie de drumuri naţionale şi judeţene, respectiv DN 5, DN 5B, DN 5C, DJ 503 şi DJ 504, care au şi funcţiuni de stradă/bulevard.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici: https://sgg.gov.ro/…/wp…/uploads/2021/02/HG-20.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *