web analytics
Giurgiu-Tribune

VICEPREȘEDINTE PNL, LAURENȚIU LEOREANU: SEVIL SHHAIDEH SĂ RETRAGĂ PROIECTUL PRIN CARE SE MĂRESC SALARIILE ANGAJAȚILOR CARE GESTIONEAZĂ CONTROVERSATUL PNDL

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu i-a solicitat ,intr-o recenta conferința de presa , ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, să retragă proiectul de lege prin care se măresc cu 75%. salariile angajaților care gestionează Programul Național de Dezvoltare Locală.
Laurențiu Leoreanu considera acestbfapt drept o tentativă de supunere a acestora si o bătaie de joc la adresa celorlalți bugetari.

“Vă reamintesc că modul de alocare a fondurilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost arbitrar, în multe județe a fost evident că banii au fost alocați cu dedicație pentru baronii PSD, iar acum Sevil Shhaideh încearcă să îi fidelizeze pe cei în pixul cărora se află viitoarele alocări” a atenționat vicepreședintele PNL.

Acesta a mai menționat ca profesorii și medicii — mai mult decât îndreptățiți să primească majorări salariale — trebuie să aștepte creșterile salariale până la începutul lui 2018, deși inițial, potrivit promisiunilor PSD, acestea trebuiau să fie implementate de la 1 iulie 2017.

Mai mult, acesta a lansat o întrebare deschisă: “de ce angajații care gestionează PNDL pot să fie recompensați cu măriri salariale de 75% începând din acest an, și angajații altor ministere nu pot beneficia de măriri similare? ”

Acuzând discriminări pe relația cu ministerele, Leoreanu a mai adăugat; “Pentru doamna Sevil Shhaideh există angajați ai ministerelor care merită tratați cu prioritate, în timp ce alții sunt second-hand? Îi solicit ministrului Dezvoltării să retragă proiectul prin care se măresc salariile angajaților care gestionează PNDL.
Nu avem nevoie de legi cu dedicație pentru anumite categorii de bugetari și este de-a dreptul suspect că tocmai cei care decid înspre ce administrații locale merg banii PNDL beneficiază peste noapte de creșteri salariale semnificative” .

“Economia României este într-un punct dificil. Euro crește, încasările ANAF sunt prăbușite, Guvernul vrea să reintroducă supraacciza la carburanți și o serie de alte taxe și impozite, se anunță o rectificare bugetară negativă, se reduc contribuțiile la Pilonul II al pensiilor: nu sunt necesare noi presiuni pe bugetul de stat ” a mai adăugat vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *