Viceprimarul Silviu Dumitrescu: La finele acestei săptămâni vom avea căldură în școli

În municipiul Giurgiu nu cazurile de coronavirus au determinat școlile să intre în sistem online, ci lipsa căldurii din sălile de clasă.

Lucrurile tind acum spre normalitate. Luni a primit căldură Spitalul Județran Giurgiu, iar la finele acestei săptămâni vor primi și unitățile de învățământ.

Anunțul a fost făcut pe facebook, la o postare legată de prețul gigacaloriei din această iarnă, unde atât viceprimarul municipiului Giurgiu, Silviu Dumitrescu, cât și deputatul PNL, Gabriela Horga au declarat că în școli se va furniza agent termic la sfârșitul săptămânii.

În ceea ce privește prețul gigacaloriei, în această iarnă, prețul local de facturare pentru cetățeni, aprobat de consilierii locali în ședința extraordinară de astăzi, este de 350 lei/Gcal, iar prețul local pentru energia termică produsă, transportată și distribuită pentru municipiul Giurgiu este de 1050,08 lei/gcal.

Astfel, municipalitatea din Giurgiu va acoperi plata unei subvenții de peste 700 lei/gcal.

Subvenția plătită de administrația locală pentru asigurarea agentului termic în perioada 15 octombrie 2020 – 15 aprilie 2022 atenuează impactul major pe care l-ar fi putut resimți cetățenii la plata facturilor, în urma majorării chiar și cu 80% a prețului gazului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *