Viceprimarul Silviu Dumitrescu: ”Nu aruncați anatema politiei locale că nu putem angaja câte un polițist local pentru fiecare cetățean fără educație!

Mizeria din imagine poate fi văzută, aproape la orice oră, pe strada Gării din municipiul Giurgiu, însă astfel de peisaje ”mirifice” pot fi văzute în toate cartierele. Se mătură, se golesc coșurile stradale, însă gunoiul este tot pe jos, la tot pasul ceea ce denotă lipsă de educație și nepăsare.

Scuipătorii cojilor de semințe își văd în continuare de principala îndeletnicire, iar la fast food-ul de pe fosta pietonală, ambalajele de la shaorma sunt aruncate în stradă.

Situația dezolantă din Giurgiu l-a determinat pe viceprimarul Silviu Dumitrescu la o reacție pe pagina sa de facebook, o postare ironică la adresa celor care emit pretenții de la administrația locală, dar care nu dau semne de civilazație în comportament.

”Suntem extrem de civilizați si tocmai de aceea avem si pretenții de la administrația locală!

Nu aruncați anatema politiei locale ca nu putem angaja câte un polițist local pentru fiecare cetățean fără educație.
Am putea însă, fără sa devenim necivilizați la rândul nostru, să atragem atenția celor care murdăresc orașul atunci când avem ocazia.”- (4) Dumitrescu Silviu | Facebook
Nici măcar amenzile Poliției Locale nu au efect. Deși sunt amendați frecvent, cetățenii care murdăresc orașul pare să nu se schimbe nimic. Vrem un oraș ca afară și ne așteptăm ca totul să se întâmple din senin. La Giurgiu nici cu o armată de politiști locali și măturători situția nu se va schimba în bine prea curând. Ține de educație, de mentalitate, de bun simț, aspecte care lipsesc cu desăvârșire din comportamentul multora, în special a celor care strigă cel mai tare că Giurgiu e murdar. Da, este, pentru că oamenii sunt cei care îl murdăresc.

3 thoughts on “Viceprimarul Silviu Dumitrescu: ”Nu aruncați anatema politiei locale că nu putem angaja câte un polițist local pentru fiecare cetățean fără educație!

 1. Poliția locală care are salarii enorme si responsabilitati aproape de zero este inexistentă. Iau banii degeaba. Ce face conducerea acestei instituții, ce face primarul cu acești angajați care sunt platiti fereste????? Puneti camere video in tot orașul si acest serviciu al poliției locale desființati-l.

 2. Suntem de acord cu Dvs. Dna Viceprimar, insa politia locala a început să de-a amenzi? Cum credeți că veți disciplina cetățenii? Oare Domnia voastră nu s-au plimbat prin marile orașe ale Europei? Acesta este secretul și acolo, oricine greșește, plătește.

 3. Poliția locală își însușește din atribuțiuni și lipsa lor de pregătire, instruire lipsește veniți in uk in Weekend sa vedeți mormane de gunoaie sticle lăsate de ei pe strada și dimineața este curat
  1 dacă poliția locală care încasează bani la greu ar fii pe traseele unde situația impune
  2 cei de la curățenie stradală sa își facă treaba ca cetățeni sunt needucați este adevărat și asta dar curățenia se face 24/7 nu la săptămâna ca primăria nu are bani
  3 o mașina de curățat face minuni mai ales ca un orasi mic ca Giurgiu se poate rezolva cu 4 mașinuțe mici de curățenie si 4 șoferi încă la noi se folosește tarnul si matura sa curățăm străzile 😒😒
  Noi dam in cap cetățeanului si facem știri in loc sa căutam soluții, in situația in care avem 3 străzi principalele unde 2 4 agenți pot patrula cu un ATV dar când toți sunt pe pile acolo fiecare face ce ai convine când administrația primăriei va face ordine in gunoiul din administrația publica atunci poate aveți si rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *