VIDEO! A apărut revista ‘Smart’, editată de Biblioteca Județeană I.A. Basarabescu din Giurgiu, în parteneriat cu ANBPR

Biblioteca Județeană I.A Basarabescu din Giurgiu și-a lansat revista de cultură ‘Smart’, un proiect ambițios, trimestrial, care ține pasul cu vremurile actuale prin existența sa online.  https://www.bjgiurgiu.ro/revista-smart/

Revista, editată de Biblioteca Județeană I.A Basarabescu din Giurgiu în parteneriat cu ANBPR ( Asociația Națională a Bibliotecarilor și bibliotecilor Publice din România ) -filiala Giurgiu- a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul bibliotecii din municipiul Giurgiu, în prezența a mai multor bibliotecari din județ , a oamenilor de cultură și a iubitorilor de carte din municipiu și județ.

 

În paginile sale găsiți dezbateri culturale,  lansări de carte, concursuri de esee , poezii, povești, corespondemțe litetare cu biblioteci din județ, portrete în cuvinte, promovări de carte și multe alte activități interesante.

Lansată chiar de ‘Buna Vestire’, revista ‘Smart’  a adus o veste bună chiar de la lansarea primului său număr.

Am discutat cu moștenitorul drepturilor de autor ale lui Petre Ghelmez, iar anul acesta,  probabil volumul 100 din colecția  Biblioteca Giurgiuveană’ va cuprinde poezii pentru copii semnate Petre Ghelmez ‘ ,  a anunțat în deschiderea evenimentului, Daniela Bardan , managerul bibliotecii giurgiuvene .

 

Planurile de viitor ale bibliotecii I.A Basarabescu din Giurgiu sunt multe și ambițioase .  ‘Ne propunem anul acesta cel puțin patru întălniri cu bibliotecarii din județ’ (….) a mai punctat doamna Daniela Bardan .

Constantin Maria , de la biblioteca  Vasile Militaru, comuna Vărăști a vorbit despre despre biblioteca tradițională și cea modernă;

‘Astăzi, biblioteca trebuie să ducă o luptă pentru a exista în continuare și pentru a oferi cititrilor săi cât mai multe informații ‘

 

Bibliovoluntarii din Vărăști, în paginile revistei ‘Smart ‘

Activități conexe ale Bibliotecii Județene ‘Vasile Militaru‘ -comuna Vărăști

 

Lansarea revistei culturale Smart a cuprins si câteva momente artistice oferite în dar de Biblioteca ‘Vasile Militaru‘ -comuna Vărăști prin vocile micuțelor Oprea Iulia ( costum polular cu roșu) și Deciu Raluca ( costum popular cu negru),  membre ale grupului ‘Șoaptele Îngerilor’ înfiintat de biblioteca localității, în urmă cu 10 ani .

Profesorul Emil Talianu,  om de cultură și presă giurgiuvean, a salutat apariția revistei ‘Smart ‘  apreciind ca o nevoie de echilibru față de revista de cultură deja consacrată, pe suport de hârtie, ‘Sud’.

 

Lansarea Revistei de cultură ‘Smart’ a fost aplaudată  a numeroși bibliotecari din județ care au bifat cu ‘Da’ prezența lor la eveniment ;

Oraș Bolintin-Vale

Nae Steluța

Oraș Mihăilești

Ioniță Aura

Adunații Copăceni

Nicolae Andrei

Bulbucata

Mirea Ana-Maria

Buturugeni

Micu Valeria

Călugăreni

Dinulescu Nicoleta

Colibași

Gheorghe Petra

Crevedia Mare

Constantin Corina

Daia

Florescu Marian

Florești-Stoenești

Crăciun Silvia

Gogoșari

Roșu Ecaterina

Gostinu

Enache Maria

Gostinari

Nedelcu Vasilica

Greaca

Balea Mariana

Izvoarele

Burcuș Georgeta

Malu

Cojocaru Florentina

Mihai Bravu

Jipa Livia

Ogrezeni

Popescu Georgeta

Schitu

Gavrilescu Adriana

Slobozia

Vlașcu Valeriu

Stănești

Botea Daniela

Toporu

Stancu Mihai

Vărăști

Constantin Maria

Vânătorii Mici

Coșoi Corina

Vedea

Gongu Elena

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *