“Violența nu are loc în banca școlii”- proiect derulat cu succes de Școala “Mircea cel Bătrân” Giurgiu

 

În data de 21 iunie 2024, la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Giurgiu a avut loc închiderea Proiectului educațional „Violența nu are loc în banca școlii”, parte a Programului Național ”Împreună prindem curaj” – inițiat de ME și CJRAE Giurgiu.

Proiectul a avut ca obiectiv principal prevenirea și reducerea violenței și a infracțiunilor în mediul școlar și s-a desfășurat în perioada Ianuarie – Iunie 2024.

La această activitate au fost prezenți o parte din reprezentanți ai partenerilor implicați în acest proiect precum: subcomisar de poliție Stan Silvia, șeful Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Ana Sivu-Daponte, manager al Teatrului Tudor Vianu, Alexandra Nastasă, referent la Teatrul Tudor Vianu, pr. paroh Puflea Nicușor-Biserica Sf. Gheorghe, prof. Georgeta Antoniu-Palatul Copiilor, mediator Alin Pîrjolea. De asemenea, au participat din partea Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” inițiatorii proiectului: prof. Corina Ioniță (director), prof. Joicuța Dragne (director adjunct), prof. înv. primar Cristina Caraconcea, prof. Iunniana Garoafă, precum și profesorii ce au implementat acest proiect în școală.

Dintre activitățile proiectului amintim:

• prezentări pentru elevi și părinți- PPT privind informarea și conștientizarea efectelor produse de violență, prezentări făcute de specialiști, seminarii cu părinții

• activități de conștientizare și sensibilizare-realizarea umor felicitări cu tema Violență vs. Nonviolență

• ateliere pentru susținerea familiilor în ceea ce privește exercitarea rolului lor educativ, având ca invitați: preoți, d-na consilier școlar Valerica Cojocaru, pastorul Dumitru Viorel

• un concurs tematic- „Conduita care face diferența”, un quizz, pe nivel de studiu privind gestionarea situațiilor în cazuri de violență

• spectacolul literar-artistic -„Roller-coasterul emoțiilor”

• vizită la Muzeul Județean „ Teoharie Antonescu”

• activități sportive, cu ocazia Zilei Internaționale a copilului-promovare fair-play în derularea competițiilor sportive, gestionarea cu blândețe a diverselor momente apărute în cadrul unei competiții, fundamentarea unor principii sănătoase de conduită etică și civică în viața de zi cu zi.

La sfârșitul întâlnirii, d-na prof. înv. primar Cristina Caraconcea a mulțumit tuturor celor care, prin profesionalism și dăruirea de care au dat dovadă, au reușit să demonstreze că lucruri mari se pot întâmpla într-o școală mică. „Ne bucurăm că am acceptat această provocare și ne dorim să continuăm să desfășurăm astfel de proiecte. A fost greu, dar și frumos! Important este că beneficiarii principali = elevii noștri, au fost cei care s-au bucurat cel mai mult de activitățile propuse.”

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *