web analytics
Giurgiu-Tribune

Virusul Pestei Porcine a fost confirmat si in judetul Giurgiu

Giurgiu devine al 12-lea judet unde unde boala este confirmată. Virusul Pestei Porcine Africane a fost semnalat deocamdata doar intr-o gospodărie din judeţul insa autoritatile se tem de ce este mai rau .In gospodaria respectiva a fost făcută dezinfecţia şi au fost aplicate măsuri de restricţie .

ANSVSA confirma prezenta pestei porcine si in judeţul Giurgiu . Deocamdata virusul a fost confirmat doar intr-o singura gospodarie din Branistari, comuna Calugareni.Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, a fost făcută dezinfecţia şi s-aufost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport.
ANSVSA cere sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi.Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau autorităţilor locale. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat.
Pesta porcină africană nu afectează oamenii ,impactul sau manifestandu-se la nivel economic si social.

Camelia Sachetti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *