Vizită a președintelui Klaus Iohannis la Parcul Natural Comana

 

La această oră, președintele României, Klaus Iohannis se află în vizită, în Parcul Natural Comana.

Scopul vizitei este de a discuta cu autorităţile planuri şi soluţii pentru a proteja parcul şi biodiversitatea lui şi de a lărgi accesul publicului, în scop recreativ şi educativ cu privire la importanţa protejării naturii.

“Prin vizita mea, astăzi, aici, vreau sa atrag atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate. Avem mai multe în România, ele au o imporanță deosebită pentru mediu. În același timp au importanță foarte mare dacă ne gândim la măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi foarte calduroasă, dar vedem că pădurea menține temperatura mai joasă. Similar, pădurile rețin apa atunci când ne confruntăm cu inundații.

Am avut și la noi foarte multe fenomene meteo ieșite din comun, am avut caniculă, ploi torențiale, inundații grave în mai multe zone. Trebuie să conștientizăm importanța actiunilor care vin să combată schimbările climatice. O zonă ca aceasta, care e foarte aproape de București, are aceelași valoare ca un parc. Se ajunge foarte ușor, iar bucureștenii vin aici în număr mare. Vă felicit pentru proiectele pe care ni le-ați prezentat, care vor extinde această zonă și o vor face mai accesibilă pentru vizitatori”, a declarat președintele.

În contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitaţii căzute în intervale de timp scurte şi îmbunătăţesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja”, arată Administraţia Prezidenţială.

Președintele va efectua și o plimbare cu barca ecologică.

One thought on “Vizită a președintelui Klaus Iohannis la Parcul Natural Comana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *