Vor fi plătite restanţele către DGAS şi asigurată plata asistenţilor persoanelor cu handicap

Guvernul Marcel Ciolacu distribuie bani pentru cheltuielile descentralizate privind asistența socială. În acest sens , autoritățile locale pot termina anul fără probleme. Și ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloș a promis că vor fi plătite sumele solicitate de Consilii Judeţene şi primării pentru restanţele către Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

Încă de săptămâna trecută, Guvernul pregătește un Proiect de Hotărâre  privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru finanţarea unor cheltuieli descentralizate pentru servicii sociale destinate persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap.

Totodată, ministrul Finanţelor a promis că vor fi plătite sumele solicitate de Consilii Judeţene şi primării pentru restanţele către Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

La Giurgiu, având în vedere contextul economic actual, Primăria Municipiului Giugiu informează cetăţenii beneficiari de indemnizație de handicap că drepturile bănești aferente lunii noiembrie 2023 se vor achita începând cu data de 15 decembrie 2023, în procent de aproximativ 43%, respectiv 905 lei/persoană, iar cu ocazia primei rectificări bugetare, care se va face cel mai probabil la începutul anului 2024, concediile de odihnă ale asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav se vor achita integral.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *