Vot în Senat pentru stimularea investițiilor în piața de capital – un proiect inițiat de deputatul PNL, Gabriela Horga

Miercuri, 02 februarie Senatul a aprobat proiectul de lege care prevede reținerea la sursă a impozitului pe câștigurile bursiere.

Asfel, se simplifică impozitarea investitorilor individuali din piața de capital prin impozitarea diferențiată a profiturilor în funcție de perioada de deținere și reținere la sursă a impozitului geerat de câștiguri de capital.

Proiectul de lege, care este salutat de Bursa de Valori București, își propune încurajarea populației să fie mult mai prezentă în piața de capital, fiind facilitat accesul companiilor românești la finanțare.

Proiectul prevede reținerea la sursă a impozitelor generate de câștiurile de capital pentru investitorii individuali, prin impozitarea diferențiată și anume, cu 1% pentru deținerile de peste un an și 3% pe cele mai mici de un an, fără ca perderile să mai fie compensate.

Inițiatorii proiectului sunt deputații PNL, Gabriela Horga, Sebastian Burduja și George Tuță, alături de senatorul USR, Claudiu Mureșan.

”Ne aliniem și noi cu celelalte piețe europene care încurajează și care deja oferă un tip de impozit foarte scăzut pentru investiție și cel mai important lucru este că în România trebuie încurajate investitorul și investiția, mai ales pe piața de capital și BVB care oferă, în primul rând, transparență.
Pe termen mediu, dacă prin aceste măsuri va fi generată ținta propusă de 10 miliarde de euro finanțări prin piața de capital, încasările anuale adiționale la bugetul de stat vor fi de cel puțin 150 milioane de euro sub formă de taxe pe profiturile adiționale ale companiilor finanțate.” –  a declarat deputatul PNL, Gabriela Horga.
Proiectul de lege va fi dezbătutu de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, care este cameră decizională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *