Weekend cu acțiuni intense ale Poliției Giurgiu

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri, de ordine publică, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice și cei ai structurii de crimă organizată au acționat, pe principalele artere rutiere din județ, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, depistării persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. 

În urma activităților desfășurate, polițiștii giurgiuveni au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.945 de lei. De asemenea, au reținut 6 permise de conducere (pentru conducere sub influența alcoolului și neacordare prioritate pietoni) și au retras 8 certificate de înmatriculare (pentru lipsa inspecției tehnice periodice).

 Pe parcursul acțiunii, au fost legitimate 494 de persoane și controlate 344 de autovehicule.

 De asemenea, a fost constatată în flagrant delict o infracțiune, la regimul rutier:

 Sâmbătă seara, la ora 21.20, un bărbat, de 35 ani, din comuna Schitu, județul Giurgiu, pe D.C. 108, în afara localității Ghimpați, a condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *