Giurgiu-Tribune

Xavi, Puyol si Pique !Fara Spania ati fi fost mult mai mici.

 

Cele douazeci de editii ale campionatuui mondial de fotbal ,disputate din patru in patru ani ,incepand cu editia inaugurala din 1932, cu o sincopa din 1936 pana in 1950, datorata razboiului  si reluate pana in zilele noastre, au avut ca si castigatoare douazeci de  echipe din numai opt tari.

Brazilia de cinci ori,Germania si Italia de cate patru, Argentina si Uruguay de cate doua ori, plus Anglia,Franta si Spania o data ,sunt castigatoarele  Cupei Mondiale in decursul a aproape un secol de fenomen mondial de masa, numit fotbal.

Daca plecam de la  o premisa sigura ,aceea ca un lot complet al unei echipe este alcatuit din 24 de jucatori, din care numai 11 pana la 14 in conditiile includerii  rezervelor, ajung sa joace, vom concluziona ca numarul fotbalistilor care au ridicat Cupa Mondiala la fotbal deasupra capului nu este mai mare de 480.

Patru sute optzeci  de oameni incluzand si rezervele, din care ii mai scadem pe Pele, campion in trei randuri, pe Ronaldo in doua, si pe campionii de acum jumatate de veac,trecuti la cele vesnice.

Vom constata ca suntem contemporani cu un cerc superselect de maxim 200 de mari fotbalisti in viata care detin titlul de campioni mondiali.

Federatia Internationala are afiliate 170 de tari din toata lumea cu milioane de jucatori legitimati.

Di Stefano,Cruyff sau Eusebio n-au fost campioni mondiali, Cristiano Ronaldo si Messi mai au timp, dar probabil nici ei nu vor fi campioni mondiali si vorbesc despre cinci dintre cei mai mari zece jucatori de fotbal din toate timpurile.

Puyol,Pique si Xavi sunt campioni mondiali.

Au castigat Cupa Mondiala din 2010, desfasurata in Africa-de- Sud ca si componenti ai echipei de fotbal a SPANIEI,o echipa minunata din care mai faceau parte : Casillas, Reina, Victor Valdes,Albiol , Arbeloa , Capdevila , Marchena , Pique, Puyol , Sergio Ramos
Xabi Alonso , Busquets , Cesc Fabregas, Iniesta , Javi Martinez, Xavi ,Silva
Navas, Pedro , Llorente, Torres, Villa si Mata.

Eu stiu ca baietii astia sunt spanioli ,nu Catalani,Castellon-ezi,Aragonezi, Leonezi sau Basci,asa cum stiu sigur ca Bekenbauer e neamt nu bavarez si Zidane francez , nu algerian si mai stiu un lucru,dincolo de aspecte istorice, politice sau geopolitice ….

Xavi, Pique si Puyol ! Sunteti campioni mondiali si europeni pentru ca ati avut sansa sa fiti componenti ai marii echipe a SPANIEI !

Visits31 Visits 2 Visits 789877

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *