Zeci de copii au mărșăluit în Giurgiu de Ziua Internațională pentru protecția stratului de ozon

Ziua Internațională pentru Protecția Stratului de Ozon, face parte din calendarul Organizatiei Natiunilor Unite din anul 1995 și marcheaza semnarea, în 16 septembrie 1987, a Protocolului de la Montreal privind Substantele care Distrug Stratul de Ozon.

Tema din acest an este “Montreal Protocol – Global Cooperation Protecting life on Earth”. Tema este decisă pentru salva viața oamenilor care supraviețuiesc  pe Pământ pentru proteja stratul de ozon și mediul nostru.

La Giurgiu, pentru a marca această zi și pentru a trage un semnal de alarmă asupra poluării și încălzirii globale, zeci de copii au participat la un marș, ”înarmați” cu pliante și afișe tematice.

Ozonul este un strat fragil de gaz, format din trei atomi de oxigen, situat în zonele superioare ale atmosferei, în stratosferă, la o altitudine cuprinsă între 19 şi 48 km, cu rolul de a proteja Pământul de razele ultraviolete (UV) ale soarelui. De-a lungul timpului, viaţa pe Pământ s-a adaptat la un anumit nivel de radiaţii UV, creşterea nivelului acestora putând provoca distrugerea treptată a organismelor şi a ecosistemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *