Zilele de siguranță Roadpol

Zilele de siguranță Roadpol este numele campaniei derulate de serviciul rutier Giurgiu în perioada 16-22.09.2020. Proiectul  a fost destinat  conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În acest context, în perioada de referință, Inspectoratul de Poliție Giurgiu prin Serviciul Rutier,a organizat și desfășurat activități specifice pe raza județului Giurgiu, care au vizat prevenirea și sancționarea abaterilor la regimul rutier precum: excesul de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil sau neportul centurii de siguranță.

În urma acestor acțiuni au fost aplicate 940 de sancțiuni in valoare de 272.600. Cele mai multe au fost aplicate pentru viteză 353 și centură 136. În cadrul campaniei au fost reținute 200 de premise cele mai multe pentru viteză. Pentru că acțiunea de conștientizare se referă și la bicicliștii aflați în trafic, aproape 100 de astfel de participanți la trafic au fost sancționați.

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *