web analytics
Giurgiu-Tribune

“ Zilele Muzeului Giurgiuvean” ! Patru zile cu evenimente cuturale in muzeele din judet!

Timp de patru zile, muzeele din judetul Giurgiu isi asteapta vizitatorii cu evenimente care de care mai atragatoare in cadrul manifestarii cultural “ Zilele Muzeului Giurgiuvean” . Cu acest prilej a avut loc si vernisajul expoziţiei de pictură ,,Mărturisiri artistice” a artiştilor plastici Petra Serbănescu Tănase şi Mihai Nechita Burculeţ.

In perioada 24-28 septembrie la muzeul judeţean,,Teohari Antonescu se desfasoara ,,Zilele muzeului giurgiuvean”. Manifestarea cuprinde lansarea volumului ,,Dunăre – drum fără de pulbere” a comandantul Vasile Cristoi o expoziţiei de arheologie Dumitru Berciu – fondatorul muzeului judeţului Vlaşca ,,Teohari Antonescu” , precum si vernisajul expoziţiei de pictură ,,Mărturisiri artistice” a artiştilor plastici Petra Serbănescu Tănase şi a lui Mihai Nechita Burculeţ.

Această expoziţie vine la Giurgiu după ce a poposit o lună la Muzeul Regional de Istorie din Ruse în cadrul protocolului de colaborare pe care cele două muzee îl au cu Asociaţia ,, Euroregiunea Danubius Ruse- Giurgiu”, condusă de către doamna director Lili Gancheva.

Manifestările vor continua joi,  la Gogoşari cu vernisajul expoziţiei permanente ,,Petre Ghelmez-viaţa şi opera”.

,,Zilele muzeului giurgiuvean” se vor incheia vineri  la Mănăstirea Comana cu un colocviu cu tema ,, Patrimoniul cultural imobil din zona Comana”.

Camelia Sachetti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *