Ziua Armatei la Giurgiu, în format restrâns

În fiecare an, la 25 octombrie, poporul român sărbătoreşte Ziua Armatei.

Ziua de 25 octombrie reprezintă un prilej deosebit de cinstire a Armatei României şi ocazia de a ne arăta respectul faţă de toţi acei eroi care au luptat pentru libertate, unitate naţională şi integritate teritorială.

Anul acesta, din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice din municipiul Giurgiu, ceremonia militară  a avut loc la Monumentul Eroilor din cimitirul Smârda, cu un număr restrâns de invitaţi şi respectarea limitărilor impuse de măsurile la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus SARS-COV 2.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național urmat de un ceremonial religios și de prezentarea alocuțiunii privind semnificația zilei de 25 octombrie efectuată de comandantul Garnizoanei Giurgiu, lt.col. Grigore Florinel.

A urmat apoi depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor și defilarea Gărzii Drapelului și a Plutoanelor pe aleea pietonală din cimitirul Smârda.

Un mesaj a fost transmis și de către prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei:

”Vitejie, patriotism, datorie, sacrificiu, profesionalism, conştiinciozitate, disciplină riguroasă – sunt doar câteva dintre cuvintele care, fără îndoială, descriu Armata română, celebrată astăzi, 25 octombrie.
În misiunile din ţară sau în cadrul coaliţiilor sau a alianţelor internaţionale, militarii noştri au dovedit întotdeauna că merită, pe deplin, aceste calităţi şi mult mai multe, făcând cinste tricolorului românesc oriunde servesc patria.
Armata este o instituţie fundamentală a statului, care, de-a lungul veacurilor, cu multe sacrificii din partea celor care au deservit-o, a creat România de astăzi – independentă, unită şi solidă. Suntem datori să păstrăm vie flacăra candelei recunoştinţei naţionale faţă de eroii noştri militari şi să îi omagiem de fiecare dată când avem ocazia.
La mulţi ani Armatei României şi glorie eternă Eroilor Neamului!”
PREFECT,
ANETA MATEI

În campaniile ceui de-al Doilea Război Mondial au fost implicați 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *