Ziua Bulgariei şi Mărţişorul, sărbătorite în avans la Muzeul Judeţean Teohari Antonescu din Giurgiu

Muzeul Judeţean Teohari Antonescu Giurgiu, în colaborare cu Muzeul Regional de Istorie din Veliko Târnovo  şi Euroregiunea Danubius, au sărbatorit ziua Bulgariei (3 martie) şi Mărţişorul în avans astăzi, prin  vernisarea unei  interesante expoziţii de fotografii şi gravuri uitate din războiul ruso-turc de la 1877-1878, cu numele “Bulgaria şi România în pragul modernităţii”.

Mărţişorul, sărbătoare balcanică, este celebrat de noi şi de vecinii bulgari prin purtarea simbolului primăverii, şnurul alb-roşu.La români , acesta este purtat alături de mici bijuterii de către reprezentantele sexului frumos, însă pe celălalt mal al Dunării, şi bărbaţii îl poartă cu mândrie de la jumtatea secolului XX. De 1 Martie, bulgarii îşi trimit cărti poştale cu această temă, iar românii au adoptat obiceiul în mediul online.

Expoziția este dedicată Zilei Naționale a Bulgariei și este găzduită la Muzeul Judetean Teohari Antonescu Giurgiu, care cu ocazia Zilei Naționale a României a vernisat o expoziție la Muzeul Regional de istorie din Veliko Târnovo, expoziție care încă mai poate fi vizitată.

Iată mai jos şi o galerie foto de la eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *