Ziua Mondială a Apei. Apa din Giurgiu, printre cele mai bune din România

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. Prima celebrare a acestui eveniment în ţara noastră şi în întreaga lume a avut loc în 1993.

Tema campaniei anului 2021 este ,,Preţuirea apei” şi generează un dialog public global pe reţelele sociale despre modul în care oamenii ştiu să aprecieze corect apa şi multiplele ei utilităţi.

Din păcate, în România, apa potabilă, nu este peste tot de cea mai bună calitate, dar giurgiuvenii trebuie să se considere norocoși când vine vorba despre apa potabilă.

Municipiul Giurgiu beneficiază de una dintre  cele mai bune ape din România. Apa este extrasă din puțuri de medie și mare adâncime, iar înainte de a anunge la robinete este trataă și verificată calitativ.

În ceea ce privește duritatea apei, nivelul este mediu, iar giurgiuvenii pot consulta oricând buletinele de analiză a apei potabile, accesând site-ul operatorului de apă.

Un lucru important ține de faptul că apa acre ajunge în sistemul de canalizare al orașului este epurată la stația de la marginea orașului și transformată în apă curată pentru a reintra în circuitul ei normal, fiind deversată în Dunăre.

Îndemnul www.worldwaterday.org este ca fiecare dintre noi să ne înregistrăm şi să sărbătorim diferitele moduri în care apa ne aduce beneficii vieţii, putem aprecia în mod corespunzător apa şi o putem proteja eficient pentru toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *