ZIUA PĂMÂNTULUI sărbătorită la Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu”

În fiecare an, din 1970 încoace, data de 22 aprilie este marcată de Ziua Pământului, un evenimentul sărbătorit la nivel internațional.
Din punct de vedere istoric, a fost aleasă această zi de către senatorul american Gaylord Nelson, tocmai pentru a atrage atenția la cât de important este să protejăm mediul înconjurător și care este impactul asupra vieții noastre în caz contrar. Oficial însă, în anul 2009, această dată a fost declarată de ONU (Organizația Națiunilor Unite) drept sărbătoarea oficială a Planetei Pământ. Dacă la nivel internațional Ziua Pământului a fost sărbătorită destul de timpuriu, în România aceasta a fost sărbătorită începând cu anul 1990.
La Giurgiu, evenimentul a fost marcat la Biblioteca Județeană, printr-o expunere  intitulată ” Diversitatea Biologică”, a prof. dr. Buzea Eleni, școala gimnazială nr. 1 Stoenești.
Astfel, în cadrul unui parteneriat educațional „Mediul înconjurător – siguranță și sănătate !”, încheiat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Stoenești, Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” a organizat evenimentul cultural ”Restaurează-ți Pământul !”. Scopul acestei activități, desfășurate online, a fost acela de a sărbători Ziua Pământului – celebrată în fiecare an pe 22 aprilie (ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător) și de a atrage atenția asupra necesității de a proteja mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *