Continuă protestele fermierilor bulgari. Traficul la frontiera Giurgiu -Russe este din nou blocat

UPDTE ora 14.00: PTF Giurgiu -traficul s-a reluat pe ambele sensuri.

Și astăzi, începand cu ora 10:00, traficul pe sensul de iesire din Romania este blocat din cauza protestului fermierilor bulgari pe o durată de aproximativ 4 ore . Masura vizeaza toate categoriile de miiloace de transport.

Fermierii bulgari îşi continuă protestele. Așadar din nou sunt coloane de tiruri pe ambele sensiri la frontiera Giurgiu Russe. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Cereale (NAZ), durata acţiunilor de protest va creşte în fiecare zi progresiv, până când vor fi satisfăcute toate revendicările.

În weekend , drumurile nu vor fi închise, pentru a nu împiedica activităţile cetăţenilor.

Fermierii bulgari cer revizuirea propunerii de distribuire a ajutoarelor şi bugetului, pentru ca agricultura bulgară să nu intre în faliment . Acestia mai vor anumite modificări legislative care să asigure sustenabilitatea sectorului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia de la punctele de frontieră cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile și semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *