EXCLUSIV: Detalii importante despre Târgul de Crăciun și patinoarul din Giurgiu. Vezi aici cum se va face accesul, prețuri și ce surprize s-au pregătit pentru copii

Vineri, 26 noiembrie, în Municipiul Giurgiu se va deschide Târgul de Crăciun și patinoarul, amplasate în vecinătatea Parcului Mihai Viteazul.

S-au iscat mult discuții legate de accesul în târg și la patinoar, majoritatea întrebărilor din spațiul public fiind legate prezentarea sau nu a certificatului verde.

Pentru a lămuri aceste aspecte am obținut informațiile necesare de la organizatorul Târgului de Crăciun, Roxana Țuțulică:

Au fost discuții legate de modul în care se va face accesul în târg și s-a stabilit, având în vedere incidența mică a cazurilor de coronavirus, să nu existe niciun fel de restricții. S-a ținut cont și de faptul că târgul se desfășoară în aer liber, similar unei piețe, unde nu este nevoie decât de portul măștii de protecție și de distanțare fizică. În ceea ce privește accesul pe patinoar, decizia aparține prefecturii Giurgiu, însă sperăm ca și pe patinoar să se poată intra fără restricții.

De altfel, prefectura Giurgiu a precizat pentru giurgiu-tribune.ro: ”Vor fi respectate toate prevederile legale incidente care vor fi în vigoare la data când târgul va deveni funcțional”, transmite prefectul Aneta Matei. 

Referitor la patinoar, organizatorul a precizat că prețul unui bilet este 15 lei/persoană, iar închirierea patinelor 15 lei.

Un tur de patinoar durează o oră, după care se va curăța gheața și se va amenaja patinoarul pentru următoarea oră de patinaj.

Lângă patinoar a fost amplasat și un brad de Crăciun, care pe lângă ornamentele amplasate de organizatori, va fi decorat și cu ornamente realizate de copiii giurgiuveni.

Aceștia pot participa la un concurs de ornamente de brad, care va debuta vineri, 26 noiembrie, cu începere de la ora 12.00.

Astfel copiii, însoțiți de unul dintre părinți, ”înarmați” cu o decorațiune confecționată de ei, vor urca cu o nacelă în brad pentru a-și amplasa decorațiunea.

Se vor face fotografii, se vor publica pe rețelele de socializare, ira câștigătorul celui mai frumos ornament de brad va primi o intrare gratuită pe patinoar timp de o săptămână.

Târgul de Crăciun și patinoarul din Giurgiu sunt organizate de o firmă de profil, la inițiativa Consiliului Județean Giurgiu, iar giurgiuvenii le pot vizita începând cu 26 noiembrie 2021 până pe 10 ianuarie 2022.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *