Focul deschis pentru igienizarea terenurilor, dovadă a nepăsării și inconștienței

Focul  nesupravegheat , vântul, nepăsarea și inconștiența,  pun în pericol proprietăți și vieți. Cu toate acestea proprietarii de terenuri aleg sa-și igienizeze astfel terenurile .Un astfel de caz a fost inregistrat ieri, in localitatea Malu, unde aproximativ 10 tone de deșeuri menajere și circa 2000 de mp de vegetaţie uscată, lăstăriș și mărăciniș au ars, pe un teren .

La caz, s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *